Sindirilen besinlerin emilimi hangi organda gerçekleşir

Sindirilen besinlerin emilimi hangi organda gerçekleşir
Sindirilen besinlerin emilimi hangi organda gerçekleşir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Sindirilen besinlerin emilimi hangi organda gerçekleşir

Ödev cevabı kısaca : Sindirilen besinlerin emilimi, en büyük ölçüde ince bağırsakta gerçekleşir. İnce bağırsak, sindirim sürecinin son aşamasıdır ve besinlerin vücuda geçtiği ana noktadır. İnce bağırsak, yüzeyindeki villus adı verilen ince uzantılar sayesinde büyük bir yüzey alanına sahiptir. Bu yüzey alanı, besinlerin emilimini artırarak vücuda daha fazla besin maddesi emilmesine yardımcı olur. İnce bağırsak, özellikle amino asitler, glukoz, yağ asitleri ve diğer besin öğelerinin emilimine olanak tanır. Emilen besin maddeleri daha sonra kan dolaşımına geçerek vücudun farklı hücrelerine dağılır ve enerji veya yapı malzemesi olarak kullanılır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.