Sinek küçük ama, mide bulandırır atasözünün anlamı

Sinek küçük ama, mide bulandırır atasözünün anlamı
Sinek küçüktür ama mide bulandırır, kirli şeylerle bir arada bulunan nesneyi ne kadar ufak olursa olsun ve ne kadar zararsız görünürse görünsün içimiz almaz.

Sinek küçük ama, mide bulandırır atasözünün anlamı şu şekilde :

Önemsiz, küçük gibi görünse de, kötü ve olumsuz bir şey insan üzerinde iyi bir etki bırakmaz.

Kirli, sevimsiz şeylerle bir arada bulunan nesneyi ne kadar ufak olursa olsun içimiz almaz. Zararsız olan sevimsiz küçük birşey, koskoca bir güzelliğin kıymetini düşürür. Önemsiz, küçük gibi görünen bir şey kötü ve olumsuz bir izlenim yaratır. Dostlarımızda gözlemlediğimiz küçük ama sevimsiz bazı hareketler, onlara karşı duygularımızın değişmesine neden olur.

Ne kadar küçük olursa olsun ya da ne kadar zararsız görünürse görünsün, pis şeylerle bir arada bulunan bir yiyeceği insanın midesi kaldırmaz.

Sevimsiz bir iş, kuşkulu bir durum ne denli önemsiz, ne denli zararsız olsa da insanın utanılacak bir duruma düşmesine yol açar.

Değersiz, kötü, kirli ve kusurlu şeylerle bir arada bulunan veya kendisinde bunlardan birini taşıyan küçük bir aksaklık, çok zaman kişilerin yapması gereken şeyleri yapmamasına yol açar. Her şeyin düzgün olma ihtimali var iken küçücük de olsa aksayan bir yan veya leke, insanın içine kurt düşürür, o i-şi kabullenemez hâle getirir. Nitekim bir tabak yemeğin .içine düşen bir sinek aslında bir kaşıklık yeri kirletir; ama yine de insanın o tabaktaki yemekten midesi bulanır, yiyesi gelmez.

Küçük bir kusur yüzünden büyük bir çalışmanın sonuçsuz kalması veya terk edilmesi üzerine söylenir.

Sinek küçüktür ama mide bulandırır TDK anlamı 

Önemsiz, küçük gibi görünen bir şeyin kötü ve olumsuz bir izlenim yarattığını anlatan bir söz.

Sinek küçüktür ama mide bulandırır ana fikri nedir

Kötü tutum ve davranışlar küçük bile olsa kişiyi rahatsız eder.

Kaynak:Eğitim Sistem

242
2
41
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.