Sınıflandırma basamaklarının hangisinde birey sayısı ve canlı çeşitliliği en fazladır

Sınıflandırma basamaklarının hangisinde birey sayısı ve canlı çeşitliliği en fazladır
Sınıflandırma basamaklarının hangisinde birey sayısı ve canlı çeşitliliği en fazladır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Cevap: Alem.

Âlem (Latince: Regnum), taksonomide organizmaların bilimsel sınıflandırmasında kullanılan en üst sınıflandırma taksonudur. Modern sınıflandırmanın temeli Carolus Linnaeus'a kadar uzanır. O zamandan bu yana çeşitli sınıflandırma yöntemleri önerilmiştir.

Âlem nedir, âlem nasıl belirlenir

Sınıflandırma sırasında önce canlının hangi âleme yerleştirileceği belirlenir. Âlem belirlenirken genel özelliklere bakılır. Örneğin canlının tek hücreli mi yoksa çok hücreli mi olduğu, oksijenli solunum mu yoksa oksijensiz solunum mu yaptığı, heterotrof mu yoksa ototrof mu olduğu, hareket edip etmediği ve nasıl ürediği belirlenmeye çalışılır. Âlem, altı gruptan oluşur. Bunlar bakteriler, arkeler, protistler, bitkiler, mantarlar ve hayvanlardır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.