Sinir dokunun hücreleri

Sinir dokunun hücreleri
Sinir dokunun hücreleri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sinir doku, nöron denilen sinir hücreleri ile nöroglia denilen yardımcı hücrelerden oluşur. Sinir dokusu nöronlar olarak adlandırılan sinir hücresinden oluşur. Nöronlar kolayca uyarılır ve uyartıları çok hızlı iletir. Bir sinir, bağ doku ile birbirine bağlanan birçok hücre lifinden oluşur. Bağ dokunun kılıfı epinöryum sinir ile çevrilmiştir.

Sinir dokusu, sinir sisteminin ana bileşenidir - beyin, omurilik ve sinirler - vücut işlevlerinin ayarlar ve kontrol eder. Uyartıları (impuls) ileten sinir hücrelerinden (nöron) ve sinir uyartılarının yayılmasına yardımcı olan ve nöronlara besin taşıyan nöroglialardan oluşmuştur. Sinir dokusu, karakteristikleri aksonlar tarafından belirlenen çok çeşitli sinir hücrelerinden yapılmıştır. Sinir sisteminin işlevleri, duyu girişi sağlama, taşıma, kasların ve bezlerin kontrolü, homeostaz ve zihinsel etkinlikler.

105
4
17
48
223
223
224
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.