Sinir hücreleri besin olarak sadece glikoz kullanır

Sinir hücreleri besin olarak sadece glikoz kullanır
Sinir hücreleri besin olarak sadece glikoz kullanır, peki, bir insan sadece et ile besleniyorsa bu durumda glikozları nasıl oluşturup sinir hücrelerine gönderebilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir insan sadece et ile besleniyorsa sinir hücrelerine glikozların gönderilebilmesi için öncelikle karaciğerinde; aminoasitlerin glikoza çevrilmesi ve devamında da dönüşen glikozların kan yoluyla sinir hücrelerine iletilmesi mümkündür.

Vücudumuzda gerekli olan glikozlar, glikojen olarak belli bir miktarda depolansa da eğer yeteri kadar glikojen mevcut değilse bu durumda aminoasitlerin glikoza dönüşümü gerçekleşmektedir.

Glikojenin yaklaşık olarak 12 ile 24 saat arasında vücuda yetecek kadarı depolanmaktadır. Bundan sonrasında ise az önce belirttiğimiz üzere karaciğer aminoasitlere glikoza çevirmeye başlamaktadır.

Aminoasitlerin glikoza dönüşümünden sonra meydana gelen glikozların sinir hücrelerine taşınması için vücudumuzdaki dolaşım sistemi devreye girer. Kan yoluyla bu glikoz sinir hücrelerine kadar ulaştırılır.

505
508
154
46
23
137
118
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.