Sirke neden karanlık ortamda bekletilir

Sirke neden karanlık ortamda bekletilir
Sirke neden karanlık ortamda bekletilir, sirkeyi neden karanlık ortamda beklettiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sirkeyi serin ve güneş almayan ortamda saklamak en doğrusudur. Yemeklerde kullanılacak olan sirke buzdolabında cam şişede saklanmalıdır. Temizlik ve dezenfektan için kullanılacaksa plastik şişelerde serin ortamda saklanabilir. Sirke bozulduğu zaman alkole dönüşür ve çok keskin bir tat verir.

Sirke raf ömrü uzun olan bir sıvı olduğundan soğuk ve karanlık ortamda saklanırsa kolay kolay bozulmaz. Sirkenin durdukça biraz daha ekşileşmesi normal bir durumdur. Sağlık açısından doğal yapılmış içerisinde katkı maddesi bulunmayan sirkeleri tercih etmeliyiz.

0
2
3
3
36
6
122
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.