Şişmanlığın saptanmasında hangi yöntemler kullanılabilir

Şişmanlığın saptanmasında hangi yöntemler kullanılabilir
Şişmanlığın saptanmasında hangi yöntemler kullanılabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Şişmanlık çağımızın en önemli hastalıklarından biridir. İnsanlık şişmanlık sorunuyla mücadele etmektedir. Hemen her ülkede şişmanlık ile mücadele eden insanların sayısı hızla artmaktadır. Düzensiz ve sağlıksız beslenme nedeniyle şişmanlık ya da diğer adıyla obezite insanlığın en büyük sorunlarından biri haline gelmiştir. Şişman olmak bir tercih değildir. Bu nedenle bir hastalık olarak değerlendirilmektedir. Obezite ya da şişmanlığın tıpta tedavisi mümkündür.

Beden kütlesinin normalden ağır olması, şişmanlık olarak bilinmektedir. Özellikle son dönemlerin en büyük problemlerinden biri olan şişmanlık, doğru ve düzenli beslenmemekten yaygınlaşmaktadır. Hareketsiz yaşam ve hormonsal problemler de şişmanlığın gelişmesine neden olmaktadır. Hızla kilo alınması oldukça tehlikeli bir durumdur. Bunun nedeninin araştırılması ve gerekli tedavinin uygulanması gerekmektedir.

Şişmanlığı neye göre belirleriz? Beden kitle indeksi adı verilen sayısal değer bize, şişmanlığın boyutunu açık bir şekilde göstermektedir. Kilo ve boy oranına göre yapılan bu kaba hesaba göre 25 ve altında olmak normal birey anlamına gelmektedir. 25-30 arası şişman ve 30 üzeri ise obez olarak kabul edilmektedir ve tedavi gerektirir.

Şişmanlığın saptanmasında kullanılan yöntemler şu şekildedir:

  • Şişmanlık genetik olabilir.
  • Ani ve aşırı kilo almalar bu durumu oluşturabilir.
  • Aşırı iştah artışı da şişmanlığa neden olabilir.
  • Düzensiz ve sağlıksız beslenme de şişmanlığa neden olabilir.
  • Sürekli yemek arası beslenme şişmanlığa neden olabilir.

243
476
40
44
37
25
253
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.