Sistemli olma tutarlı olmayı gerektirir mi

Sistemli olma tutarlı olmayı gerektirir mi
Sistemli olma tutarlı olmayı gerektirir mi, niçin, sistem ne demektir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sistemli olma tutarlı olmayı gerektir. Çünkü felsefi düşüncede tutarlılık, düşünce basamaklarının birbirine zıt düşünceler içererek birbiriyle çelişmemesi yani uygun olması anlamındadır. Her felsefi düşüncenin olgusal anlamda ispatlanması mümkün olmadığı için yapılacak değerlendirme, felsefi düşüncenin daha çok iç tutarlılığıyla ilgili olacaktır. Bir görüşü oluşturan temel düşünce basamaklarının birbiri ile çelişmemesi veya birbiri ile uyumlu olması tutarlılığı güçlendirir.

Sistem nedir (Felsefe)

Birleştirilmiş, bir araya getirilmiş olan maddi nesnelerin, süreçlerin vb. -maddi sistem-, yada kavramların, önermelerin vb. -fikirsel sistem-, tasnif etme, düzenleme ilkelerine göre sınıflandırılması; birbirine belirli bir tarzda bağlanmış bulunan parçaların -öğelerin- toplamı, -bütünü-.

Parçalar -öğeler- arasındaki ilişkilere bağıntı denir ve bağıntıların toplamı, bir sistemin yapısını oluştururlar. Bütün ile onun parçaları arasındaki diyalektik ilişki, bütünün kendi parçalarının bir toplamı olduğunu, ancak davranış tarzı ve durumu bakımından, nitelikçe yeni, kendine özgü yasal düzenliliklere tabi olduğu için basitçe bir toplama indirgenemeyeceğini söyler.

124
4
4
123
4
4
123
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.