Sizce Allah’a inanmanın insan hayatındaki yeri ve önemi nedir

Sizce Allah’a inanmanın insan hayatındaki yeri ve önemi nedir
Sizce Allah’a inanmanın insan hayatındaki yeri ve önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Sizce Allah’a inanmanın insan hayatındaki yeri ve önemi nedir? Örnekler bularak arkadaşlarınızla değerlendiriniz

Cevap : Allah’a iman etmek, O’na bağlanmak ve güvenmek, Ondan sakınıp çekinmek, insan hayatını olumlu yönde etkileyen en güçlü dinamiktir. Buna ilaveten dünyada yaptıklarının melekler tarafından kaydedilip ahirette bütün gizli yönleriyle ortaya konacağına ve iyi ya da kötü, bunların karşılıklarını göreceğine inanma, öncelikle istenmeyen durumlara düşmeyi ve kötülükleri önlemede en önemli destek noktasıdır.

İman insanda yaşama sevgisi, hayata bağlanma duygusu meydana getirir. İman eden insan, hayata ve varlığa hoş bakar, hayatın Allah’ın bir lûtfu olduğuna inanır, dahası sosyal ve tabiî çevresini Allah’ın sanat eserleri ve kendini de onları bütünleyen bir parça gibi görür. Dolayısıyla vazifesi bitinceye kadar hayatına devam etmeyi bir görev sayar ve hayatta kalmanın mücadelesini verir.

Allah’ın varlığına ve birliğine olan iman, insan hayatında önemli değişikliklerin yaşanmasında etkili olur. Çünkü Allah’a inanan bir insan günah işlememeye, insanlara ve çevreye zarar vermemeye çalışır.

Allah’a inanan bir insan, okulunda, işinde, evinde, dışarıda ya da içeride dürüst, samimi, güvenilir, riyasız, yalansız olur. Konuşunca doğruyu konuşur, yalan konuşmaz. Adil ve merhametli olur. Yardımsever ve hayırsever olur. İnsanlara ve çevreye zarar vermez aksine insanları ve çevreyi korur.

Bu nedenle Allah’ın varlığına ve birliğine inanmak, öldükten sonra dirilmeye ve hesap vermeye inanmaktır. Allah’a iman ahirete imandır.

340
58
342
25
16
10
334
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.