Sizce anne, baba ve çocuk ilişkisi çocukluktan ergenliğe, ergenlikten gençliğe evrilme süreçlerinde ne gibi değişimler gösterir

Sizce anne, baba ve çocuk ilişkisi çocukluktan ergenliğe, ergenlikten gençliğe evrilme süreçlerinde ne gibi değişimler gösterir
Sizce anne, baba ve çocuk ilişkisi çocukluktan ergenliğe, ergenlikten gençliğe evrilme süreçlerinde ne gibi değişimler gösterir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Daima kendileri ön plandadırlar, her zaman kendilerini düşünürler ve çevrelerine karşı fazla savunmacı olurlar. Bunun sebebi imajlarının başkalarının gözünde çok önemli olmasıdır. Ergen bireylerin ilişki kurduğu karşı cins arkadaşları fiziksel veya kişisel olarak anne ya da babasına benzerlik gösterir.

Kendisine yeni arkadaşlıklar arayan ergenlik dönemindeki çocuk anne ve babadan ziyade iyi arkadaşlar edinmek ister. Bunu isteyen çocuğa klasik anne ve baba gibi davranmak yerine arkadaş gibi yaklaşmak doğru bir yöntem olacaktır. Karşı cinsle kuracağı ilişkilerde incinmesini önlemek için ilişki kurmasını engellemek yerine, olumlu ilişki kurmasını sağlamaya çalışmak önemlidir. Birçok arkadaşlık denemesi yapacak olan ergen ilişkilerinde başarısızlıklar yaşayacaktır. Anne ve babalar çocuklarıyla iyi bir dost olarak seçmeleri gereken arkadaşın nasıl olması gerektiği konusunda onlara örnek olmalıdırlar. Ergenlik dönemindeki çocuklara sürekli olarak öğüt vermek toplumda iyi ve kalıcı bir eğitim yöntemi gibi algılansa da bu dönemdeki etkisi yok denecek kadar azdır. Bu nedenle çocuğa bir şeyler anlatmak yerine çocuğu dinlemek daha etkili bir yöntemdir.

3
4
2
2
2
3
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.