Sizce atma nedir, sarmal bir yayda atmayı nasıl oluşturursunuz

Sizce atma nedir, sarmal bir yayda atmayı nasıl oluşturursunuz
Sizce atma nedir, sarmal bir yayda atmayı nasıl oluşturursunuz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Yukarıdaki resimde esnek yayda oluşturulmuş bir atma görülmektedir. Sizce atma nedir? Sarmal bir yayda atmayı nasıl oluşturursunuz?

Ödev cevabı kısaca : Atma, esnek bir malzeme üzerine uygulanan enerjinin serbest bırakılmasıyla oluşturulan bir harekettir. Sarmal bir yayda atma oluşturmak için yayı germek, atılacak cisim hazırlamak ve yayı serbest bırakmak gibi adımlar izlenir. Bu adımları takip ederek, atma işlemi gerçekleştirilir.

Atma, bir cismin esnek bir malzemeden (yay veya sapan) depolanan enerjinin bir kısmını kinetik enerjiye dönüştürerek fırlatılmasıdır.

Sarmal yayda atma oluşturma:

  • Yayı gerin: Yayın bir ucunu sabitleyin, diğer ucunu cisimle gerin.
  • Serbest bırakın: Cismi tutan ucu ani ve kontrollü şekilde serbest bırakın.
  • Hedefleme: Cismin fırlayacağı yönü ve hızı kontrol etmek için yayı ve cismi doğru konumlandırın.

1
2
1
1
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.