Sizce insanlar farklı kültürlere neden saygı göstermelidir

Sizce insanlar farklı kültürlere neden saygı göstermelidir
Sizce insanlar farklı kültürlere neden saygı göstermelidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanların yaşadığı coğrafyalar, sosyal hayattaki alışkanlıkları, içinde bulundukları toplumun gelenek ve görenekleri kültürlerin oluşmasında etkili olmaktadır. Özellikle büyük şehirlerde her yerden gelip hayat imkanlarını değerlendiren insanlar kültür farklılıkları içinde yaşamaktadır. Dünyayı daha hoşgörülü kılmak, barış içinde sevgi bir dolu bir ortamda yaşamak için insanlar farklı kültürlere saygı göstermelidirler.

İnsanların farklı kültürden olan insanlara saygı göstermesi gerekmektedir. Çünkü birlik ve beraberlik içinde yaşamak, mutlu, huzurlu olmak, adalet ve barış değerlerinin yaşanması, toplumda dayanışma, yardımlaşma ve paylaşmanın yaygınlaşması, özgürlüklerin yaşanması için saygı, hoşgörü ve adalet önemli olan değerler olarak sahip çıkılması öncelikli değerlerdir.

Farklı kültürlerin bir arada olması özgür, adil, güvenilir bir toplum düzeni kurulmasında kolaylaştırıcı sosyal etkenler olarak bilinmektedir.

535
675
270
281
377
131
1041
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.