Sizce susuz bir yaşam nasıl olurdu

Sizce susuz bir yaşam nasıl olurdu
Sizce susuz bir yaşam nasıl olurdu bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Suyun olmadığı bir dünya düşünülemez. Su olmazsa tüm canlılar susuzluktan yaşamını kaybederdi. Ayrıca iklimlerin oluşumunda büyük sorunlar meydana gelirdi, yağış olmazdı. Suda yaşayan canlılar yok olurdu.

Su hayattır. Dünyanın dörtte üçü sularla kaplıdır. Su, yer altı ve yer üstü kaynakları olarak insanların hayatını şekillendirmekte ve kolaylaştırmaktadır. Temizlik, hijyen, beslenme, vücut sağlığının korunması gibi hayati etkileri olan su hava olaylarının gerçekleşmesinde de nem ve buharlaşma gibi fiziki etkenlere sahiptir.

Susuz bir hayat düşünülemez. Fakat susuz bir hayat olsaydı, denizler olmazdı, denizdeki canlılar olmazdı, bitkiler olmazdı, insanlar olmazdı, dünyada rüzgar esmez, nem olmaz, yağışlar olmaz, karalardan oluşan kurak bir dünya söz konusu olurdu. Canlılığın olmadığı ve sıcak gezegenlerde olduğu gibi de bir dünya olurdu.

Suyun önemi nedir

  • Bitkilerin büyümesini sağlar.
  • Hayvanların yaşamasını sağlar.
  • Bitkiler ve hayvanlar diğer hayvanlara besin kaynağı olurlar.
  • Yaşanabilir bir iklim oluşur.
  • İnsanların yaşaması için uygun bitki örtüsü oluşur.
  • İnsanlar bu sayede hayvanlar ve bitkilerden çeşitli alanlarda yararlanabilirler.

315
207
113
112
115
209
724
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.