Sizce trafik nedir

Sizce trafik nedir
Sizce trafik nedir, trafik ne anlama gelir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yayaların, hayvanların ve araçların karayolu üzerinde hal ve hareketlerine trafikdenir. Trafik (Seyrüsefer), kara, hava, deniz taşılları ile yayaların kendilerine özgü yollarda gidip gelmesi olayıdır.

İnsanların, hayvanların ve trafikte ki araçların karayolları üzerindeki hal ve hareketlerine trafik denilmektedir. Trafik sadece içerisinde akışın yönlendirildiği bir yollar sistemi değil, aynı zamanda toplumun bireylerinin bir başka biçimde etkileşim de bulunmasıdır.

En genel anlamıyla trafik denildiğinde yayaların, hayvanların ve taşıtların kara yolları üzerindeki, trenlerin demiryollarındaki, gemilerin deniz ve öteki su yollan üzerindeki ve uçakların hava yolları ve limanlardaki tüm hareketleri anlaşılır.

Bu hareketlerin düzenliliğini ve çevreye en az zarar verecek biçimde yapılmasını sağlamaya yönelik olarak hazırlanan planların uygulanması ve denetimini, trafik kontrolü bu amaçla konulan kurallara da trafik kuralları denilir.

2
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.