Sızdırılan soruları kullananlar neden gözaltına alınmıyor?

Sızdırılan soruları kullananlar neden gözaltına alınmıyor?
ÖSYM'nin yaptığı son sınavlarda önemli sorunlar yaşanıyor. ÖSYM şu ana kadar iki önemli sınavı iptal etti. Ancak soruları sızdıranlarla ilgili hiçbir tespit yapılamıyor. Vicdanları rahatlatmak adına hem 2010 yılı KPSS'de hem 2012 avukatlar için hakimlik s

2010 yılı KPSS ile 2012 Yılı avukatlıktan Adli hakim ve savcı adaylığına geçiş sınavları iptal edildi.

Her iki sınav da, yüksek puan alan karı-koca eşler ve akrabalardan dolayı iptal edilmiştir. Yani, sonuçlar üzerinden tespit yapılarak sınav iptal edilmekte ancak soruları sızdıranlar bulunamamaktadır.

Bu durum şunu göstermektedir: Emniyet Genel Müdürlüğü istihbaratı konuya önem göstermemektedir. Binlerce adli vakayı ortaya çıkaran, Türkiye'de Ergenekon gibi siyasi bir yapıyı deşifre eden istihbaratımız, çok basit bir konuda hiçbir gelişme kaydedememiştir.

Çünkü normal şartlarda telefon görüşmeleri üzerinden dahi şuana kadar çok sayıda göz altı yaşanıyor olmasına rağmen hiçbir gelişme olmamaktadır. Savcılığın 2012 yılı KPSS şaibesine ilişkin soruşturması ise yılan hikayesidir.

ÖSYM yetkilileri, Başkan Ali Demir'e bir komplo kurulduğunu ve ÖSYM'de istediğini yapma imkanı verilmeyen bir grubun soruları sızdırarak Ali Demir'i yıprattığını belirtmektedir.

Ak Parti'nin, siyasi riskleri göze alarak artık tahammül sınırlarını aşan bu olayları önlemesi gerekmektedir. ÖSYM gibi herkesin güvendiği bir kurumun imajı zedelenmekte, vicdanlar yara almaktadır.

Soru sızdıranlar veya bunlar bulunamııyorsa dahi sızdırılanlar soruları kullananların gözaltına alınması, haklarında Savcılıkça işlem yapılması çok zor olmasa gerek...

Kaynak:Memurlar.Net

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.