Size göre caminin mimari yapısının oluşmasını etkileyen faktörler nelerdir

Size göre caminin mimari yapısının oluşmasını etkileyen faktörler nelerdir
Size göre caminin mimari yapısının oluşmasını etkileyen faktörler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mimari eserler çoğu zaman ait oldukları toplumların kendilerine özgü özelliklerini yansıtarak kitlelere ulaşabilen çeşitli söylemleri ve mesajları onlara yansıtabilen bir iletişim biçimidir. Cami mimarisi de başka toplumların da görüp bir anlam çıkarması adına çok önemli etkenlerdir.

Ayrıca bizim asırlardır bildiğimiz güzel göze hoş gelen estetik yapıda ince düşünülüp zariflik adına yapılmış nakkaşlarımız ve günün 5 bölümünde oraya gidip ibadette bulunmamız cami mimarisinin kendini çok daha fazla geliştirip bizlerin dinimizi ve ibadet yerlerimizi yücelttiğimiz bir dine sahip olduğumuzu da vurguluyor. Ve bu özelliği ile caminin mimari yapısı her dönem ya da kültürün özelliklerini yansıtan bir sembolizm dünyası oluşturmuştur. Oluşturduğu bu sembolizm ile toplumların inanış özelliklerini de kendisinde barındırmakta ve diğer toplumlara da bu özelliğini ayrıntılarıyla göstermektedir.

117
74
9
15
20
8
110
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum