Soğuk hava kalbe zararlı mı

Soğuk hava kalbe zararlı mı
Soğuk havanın kalp hastalarına zarar verdiği, kalp krizi vakalarını artırdığına ilişkin açıklamalara kalp ve damar cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Hakan Poyrazoğlu, itiraz etti: Asıl sorun nem.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Servisi'nde görevli Doç. Dr. Hakan Poyrazoğlu, 'Soğuk hava kalbe zararlıdır' anlayışının çok doğru olmadığını söyledi. Poyrazoğlu, kalp sağlığı açısından nemin soğuktan daha tehlikeli olduğunu, önlem alındığı takdirde normal koşullarda soğuk havanın insan sağlığı açısından risk yaratmadığını vurguladı. Nemli iklimde yaşayanların daha çok sorunla karşılaştığını ifade eden Doç. Dr. Hakan Poyrazoğlu "Ama gece yatacak ve barınacak yeri olmayanları elbette soğuk hava olumsuz etkiler. Aşırı soğukta gece yarısı dışarıda kalırsanız mutlaka bunun yaratacağı sorunlar olur" dedi.
 
NEM OLUMSUZ ETKİLİYOR
Nemin insan sağlığına olumsuz etkisinin bulunduğunu belirten Poyrazoğlu, şunları söyledi: "Çocukluktan itibaren yaşanan romatizmal hastalık ileride kalp sağlığını olumsuz etkiler. Nemli ortamlarda romatizma, sızı gibi rahatsızlıkların olmasının nedeni budur. Kalp sağlığının korunması için genetik açıdan sorun yaşamamak önemli. Genetik sorun olmadığı zaman çevresel faktörler, beslenme biçimi ve spor alışkanlığı çok önem taşır. Spor yapmazsanız ne kadar çok yemenize, diyetinize dikkat etseniz de çok anlamı olmayabilir. İnsanın yemesine içmesine dikkat etmesi, spor yapması yaşam süresini uzatır."

Kaynak:Karar

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.