Sokratik yöntemin aşamaları nelerdir

Sokratik yöntemin aşamaları nelerdir
Sokratik yöntemin aşamaları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Aristoteles’e göre, Sokrates’in felsefe kariyerine bakıldığında, sağladığı en büyük katkılar tanımlarla ilgili araştırmaları ve tümevarımsal akıl yürütmedir. Sokrates’e göre, felsefi kavramların tanımlanması, gerekli nesnel temeli oluşturur. Çünkü etik bir kavramın tanımı olmadan, etik yargılarda bulunulacak bir dayanak da yoktur.

Sokrates’in adıyla anılan Sokratik yöntem, öğrencilere soru üzerine soru sorarak öğretme yöntemi olarak özetlenebilir. Sokrates bu yöntemle öğrencilerin düşüncelerindeki çelişkileri açığa çıkarmaya çalışır ve daha sonra onları sağlam ve makul sonuçlara yönlendirirdi. Sokratik yöntemin altında yatan ilke, öğrencilerin eleştirel düşünme, muhakeme ve mantık kullanarak öğrenmeleridir. Bu yöntem öğrencilerin kendi teorilerindeki “delikleri” bulmalarını ve ardından onları “yamamalarını” sağlar.

381
378
68
220
221
67
785
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.