Solunum sistemi ile dolaşım sistemi arasında nasıl bir ilişki vardır

Solunum sistemi ile dolaşım sistemi arasında nasıl bir ilişki vardır
Solunum sistemi ile dolaşım sistemi arasında nasıl bir ilişki vardır bu konuda izlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ağız veya burundan giren hava, burun ve ağız boşluğundan geçerek ortak bir oda olan farinkse (yutak), sonra da larinkse (gırtlak) geçer. Larinks açıklığı, kıkırdakla desteklenmiş bir doku olan epiglottis tarafından korunur. Normal nefes alma sırasında, epiglottis yukarı doğru eğilimlidir, havanın larinkse serbestçe girmesini sağlar. Yutma sırasında, epiglottis aşağı doğru eğilimlidir ve larinksi kapatır, besin maddelerini özofagusa yöneltir.

Solunum sistemi ile dolaşım sisteminin birbirleri ile ilişkisi her iki sistem arasında da organların birbiri ile bağlantıları olmasıdır aynı zaman da insan vücudunun da bu bağlantı sayesinde yaşamı devam ettirmesi de göz önünde bulundurulabilir.

48
155
54
3
3
3
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.