Sosyal medyanın özellikleri nelerdir

Sosyal medyanın özellikleri nelerdir
Sosyal medyanın özellikleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günümüzde birçok insan İnternet’i ve sosyal medyayı aktif olarak kullanmaktadır. Böylelikle bilgiye erişim eskiye oranla çok daha kolay ve hızlıdır. Bireyler haber sitelerine ya da bloglara girmeden doğrudan sosyal medya aracılığı ve kendi oluşturdukları çevreden gelen bilgiler ile gündemden haberdar olmaktadırlar. Geleneksel medyada genelde iletişim tek taraflıdır. Sosyal medyanın geleneksel medyadan en önemli farkı ise karşılıklı etkileşimdir. Kullanıcı kendi yorumlarını yapabilmekte ve isterse çevresi ve arkadaşları ile paylaşabilmektedir.

1. Zamandan ve mekândan bağımsızdır.
2. Sınırsız iletişim vardır.
3. Serbestlik vardır. Birey kendi önemsediği olayları istedikleri kişilerle sosyal ağlarda paylaşabilir.
4. Dijital bir zemini vardır. Hızlı ve eş zamanlı bir veri-bilgi paylaşımına olanak sağlar.
5. Sosyal medyanın etkisi çok kuvvetlidir. Bir anda ortak bir payda altında gruplar toplanabilir ve fikir alışverişi sağlarlar.
6. Bir sosyalleşme zeminidir. Artık, kişiler çevreleri ile ilgili yeni bir şeyler öğrenmek için sosyal medya uygulamalarına başvurmaktadır.
7. Sosyal medya, dili, kuralları, ilkeleri, davranış kalıpları olan bir kültüre sahiptir. 8. Sosyal medya otokontrolü olan bir alandır.
9. Sosyal medya çeşitliliktir.
10. Sosyal medya mizahtır.

260
132
19
0
0
16
25
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.