Soylu ailelere mensup aristokratların, krallığı yönetme hakkının sadece kendilerine ait olduğunusavunarak sürdürdükleri idare

Soylu ailelere mensup aristokratların, krallığı yönetme hakkının sadece kendilerine ait olduğunusavunarak sürdürdükleri idare
Soylu ailelere mensup aristokratların, krallığı yönetme hakkının sadece kendilerine ait olduğunusavunarak sürdürdükleri idare tarzı hangisidir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Soylu ailelere mensup aristokratların, krallığı yönetme hakkının sadece kendilerine ait olduğunusavunarak sürdürdükleri idare tarzı hangisidir?

Cevap : Oligarşi
Oligarşi, yönetimin toplumun belirli bir azınlık grubu veya sınıfı tarafından gerçekleştirildiği bir idare tarzını ifade eder. Bu azınlık grubu genellikle zengin, güçlü veya seçkin bireylerden oluşur. Oligarşide yönetim hakkı ve karar alma yetkisi sınırlı bir grup insanın elindedir ve geniş toplumun katılımı kısıtlanabilir. Bu nedenle oligarşik yönetim, toplumun genel çıkarlarını değil, sınırlı bir grubun çıkarlarını öncelikli olarak gözetebilir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.