Sözcükler olmasaydı nasıl iletişim kurardınız

Sözcükler olmasaydı nasıl iletişim kurardınız
Sözcükler olmasaydı nasıl iletişim kurardınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsan, sosyal bir canlıdır. Bu açıdan çevresindeki diğer kimseler ile iletişim halindedir. Günümüzde toplum içerisinde yaşayan insan çevresinde bulunan diğer insanlar ile iletişim kurmak durumundadır. Bu iletişim ise yazılı, sözlü veya beden dili ile gerçekleşir.

İnsanların birbiri ile iletişiminde kullandıkları başlıca yol sözlü iletişimdir. Belirli bir dil kapsamında sözcüklerin kullanımı ile meydana getirilen iletişim türüdür. Bir anlığına sözcüklerin bulunmadığını düşünelim.

Sözcüklerin bulunmaması durumunda, geçmişten de gördüğümüz üzere insanlar iletişimlerini çeşitli sesler ve semboller ile sağlamışlardır. Mağara duvarlarında bulunan resimler bu durumun en önemli işaretleridir. Bunun yanı sıra karşılıklı iletişimde ise beden dili ve çeşitli işaretler ile iletişim sağlanırdı.

Bu durumu aynı dili bilmeyen iki insan için düşünelim. Ortak bir dilleri bulunmadığından beden dillerini kullanarak iletişim kuracaklardır.

337
95
333
92
92
184
136
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum