Sözü söyleyen yanılır ve şaşırır; anlayışlı isterse bunu düzeltir

Sözü söyleyen yanılır ve şaşırır; anlayışlı isterse bunu düzeltir
Sözü söyleyen yanılır ve şaşırır; anlayışlı isterse bunu düzeltir doğru iletişim kurmanın yararları konusundaki düşünceleriniz nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sözüg sözledeçi azar hem yazar, ukuşluğ eşitse oñarur tüzer. Sözü söyleyen yanılabilir ve şaşırır; anlayışlı isterse, bunu düzeltir ve tashih eder. (Yûsuf Has Hâcib’in Kutadgu Bilig)

Karşımızdaki istemeden yanlış bir söylese bile bizlerin onu anlayışılı karşılaması gerekir. İletişimde sözler kullanırız. Söz söyleyen kişinin yanılma ihtimali veya kendini yanlış ifade etme ihtimali vardır.

İletişimde anlayışlı olan kişi söz söyleyen yanlış anlatsa bile verilen mesajı doğru anlayacağı belirtilmiştir. Anlayışlı olmanın iletişimi kolaylaştıracağı, iletişimde anlayışlı olmanın gerektiği vurgulanmıştır.

3631
1731
1531
331
331
531
1631
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.