Sözünde durmak ifadesinden ne anlıyorsunuz

Sözünde durmak ifadesinden ne anlıyorsunuz
Sözünde durmak ifadesinden ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Söz vermek ise, bir işi yapacağını söz verdiği insana kesinlikle bildirmek demektir. İnsanlara, söyledikleri sözlere ve bu sözleri yerine getirip getirmediklerine göre değer verilir. Verdiği sözü yerine getiren insan, doğru, dürüst, güvenilir, dini hassasiyeti bulunan ahlâk sahibi ve sözünün eri bir insandır. Sözünde durmayan ise yukarıda saydığımız ahlâki özelliklerden yoksun, doğruluktan uzak, kendisine itimat edilmeyen, her davranışında insanları kandırmaya yönelik davranışlar sergileyen, kişilik özellikleri oturmamış, şahsiyetten yoksun kimsedir. 

Verdiği sözü yerine getirmek, verdiği sözden dönmemek, verdiği sözü tutmak. Sözünde durmak insan ile ilgili bir husus ve konudur. İnsanın dışındaki bir yaratılmış için verdiği sözden hesaba çekilmesi kesinlikle söz konusu değildir. Bunun böyle olmasının nedeni ise insanın konuşma özelliğine sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Şayet konuşma gibi bir vasfımız olmasaydı o zaman verdiğimiz sözlerden bir birimize karşı ahlaki bir sorumluluğumuzda olmayacaktır.

2
0
1
1
2
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.