Spor faaliyetlerinin toplum açısından ne gibi faydaları vardır

Spor faaliyetlerinin toplum açısından ne gibi faydaları vardır
Spor faaliyetlerinin toplum açısından ne gibi faydaları vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz .

SPORUN TOPLUMSAL FAYDALARI

  • Spor çevrecidir. Bugün dünyada spor (kano, rafting, dağ bisikleti, dağcılık vb.) daha çok yapılmaktadır ve bu sporların popülaritesi de giderek artmaktadır.
  • Spor toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi sağlar. Sportif faaliyetlerde evrensel değerlerin öngördüğü şekilde toplumları, insanları gruplara ayıran ırk, milliyet, din, mezhep, sosyal konum, eğitim, kültür ve ekonomik farklılıklar gibi özellikleri göz ardı eden bir yaklaşımla herkese eşit bir anlayış sergilenir.
  • Spor demokratik toplum yaratılmasına önemli bir katkı sağlar. Bilhassa takım sporları sayesinde kişi, diğerleriyle olan ilişkilerini kurallar çerçevesinde yürütme, guruba liderlik yapma ve / veya liderle birlikte hareket etme, alınan kararları kabullenme, ortak hedefler doğrultusunda birlikte hareket etme vb. değerleri geliştirir.
  • Spor insanları sosyalleştirir; daha çok sosyal ilişkiler kurmasında ve geliştirmesinde büyük rol oynar. Nitekim yeni arkadaşlıkların oluşması, grup içinde yer edinme, yerini idrak edebilme ve diğer grup üyelerini tanıyabilme gibi çabalar, kişinin sosyal yaşantısını etkileyerek olgunlaşmasını ve toplum hayatına alışmasını sağlar.
  • Spor ve rekreatif yaklaşım toplumda çeşitliliğin artmasına yardımcı olur. Bir toplumda insanların serbest zamanlar da yapılabilecek aktivite arayışı içinde olması, çeşitliliği ve sosyal zenginliliği beraberinde getirecektir.
  • Rekreasyon ve sporun ulusal ruhun güçlendirilmesi, sosyal uyum, aile bağlarının güçlenmesi, yaşlıları kabul vb. bireysel ve toplumsal davranışların gelişmesinde de olumlu etkileri vardır.
  • Spor, farklı uluslar ve bireyler arasında evrensel bir dili ve iletişimi sağlayarak tüm dünyada barış ve kardeşliğin oluşmasına hizmet eder.
  • Rekreatif spor, satılan araç gereçleri, yapılan tesisler ve bunların işletim maliyetleri, organize edilen etkinlikler ve bu etkinliklerin ekonomik girdileri açısından incelendiğinde, bilhassa gelişmiş ülkelerde, ülke ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır.

4
4
4
7
4
4
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.