Stalingrad'da bir Sovyet askerinin ortalama yaşam beklentisi ne kadardır

Stalingrad'da bir Sovyet askerinin ortalama yaşam beklentisi ne kadardır
Almanya'nın II. Dünya Savaşındaki saldırı sırasında Stalinin kimsenin terk etmesine izin vermediği Stalingrad'da bir Sovyet askerinin ortalama yaşam beklentisi ne kadardır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Almanya'nın II. Dünya Savaşındaki saldırı sırasında Stalinin kimsenin terk etmesine izin vermediği Stalingrad'da bir Sovyet askerinin ortalama yaşam beklentisi ne kadardır 

A- 6 saat

B- 12 saat

C- 1 gün

D- 1 hafta

Doğru Cevap: 1 gün

12 Eylülde Ruslar kentin varoşlarından çekilmek zorunda kalıyorlar. 14 Eylülde bir Alman piyade tümeni kentin merkezine iyice yaklaşıyor. Kenti savunmakla görevli Sovyet 62. Ordu’sunun direnişi son derece yırtıcı ve ölümünedir, bu birliğe gönderilen her askerin ortalama yaşam süresi 24 saatten azdır.

Stalingrad Muharebesi , Stalingrad Meydan Muharebesi ya da Stalingrad Savaşı , II. Dünya Savaşı 'nın Doğu Cephesi ' nde, Mihver ordularıyla Kızıl Ordu Arasında, Stalingrad kenti Için Yapılan savaştır. Hemen hemen tüm tarihçiler tarafından II. Dünya Savaşı'nın kesin dönüm noktalarından biri olarak kabul edilir. Bu savaş, tarafların tümünün ve azınlığın koydukları, kıran kırana süren ve sonuçta, toplam kayıpların gerçekleşmesi için askeri tarihin en kanlı savaşları bulundu. Savaşın sonu Almanya'da bir yıkım oldu. Mihver karabinalar savaşı kendi lehlerine döndürmeleri için çabuk bir dönüm noktasıydı. ve Doğu Cephesi'nde Alman zaferini olanaksız kıldı. Doğu Cephesi 'nin Mihver kuvvetleri toplamayı bu dörtte biri olduğu muharebe etti.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
19 Yorum