Standart bir satranç oyunundaki toplam taş sayısıyla standart bir tavla oyunundaki toplam pul sayısı arasındaki fark kaçtır

Standart bir satranç oyunundaki toplam taş sayısıyla standart bir tavla oyunundaki toplam pul sayısı arasındaki fark kaçtır
Standart bir satranç oyunundaki toplam taş sayısıyla standart bir tavla oyunundaki toplam pul sayısı arasındaki fark kaçtır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Standart bir satranç oyunundaki toplam taş sayısıyla standart bir tavla oyunundaki toplam pul sayısı arasındaki fark kaçtır 

A- 2
B- 4
C- 6
D- 8

Doğru Cevap: 2

Satranç taşlarısatranç oyununda kullanılan simgelerdir. İki oyuncunun taşlarını birbirinden ayırabilmek için taşlar koyu ve açık renk (genellikle siyah ve beyaz) olmak üzere iki renktedir. Her oyuncunun başlangıçta 16 taşı vardır.
Zamanla oyunun farklı toplumlarda farklı versiyonları türetilmiştir. Tavladaki karşılıklı altışar hane 12 ayı, 15 beyaz ve 15 siyah pul ayın 15 gece ve 15 gündüzünü, karşılıklı on ikişer hane de günün 24 saatini temsil eder. 

Satrançta 32 - Tavlada 30  = Fark 2

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.