Şu anda uzayda toplam kaç insan var

Şu anda uzayda toplam kaç insan var
Şu anda Dünya atmosferinin dışında uzayda toplam kaç insan varsorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Şu anda Dünya atmosferinin dışında uzayda toplam kaç insan var

A- 2

B- 4

C- 6

D- 8

Doğru Cevap: 6

How Many People Are in Space Right Now (Şu anda Uzay’da kaç insan var) isimli site, anlık olarak Uzay’daki insan sayısını raporluyor. Daha da güzeli, bu insanların kimler olduğu, ne kadar zamandır Uzay’da bulundukları ve görevleri gibi bilgiler de, sitenin ziyaretçilerini bekliyor. Şu anda kontrol ettiğimizde 6 Astronot uzaydaymış.

Christina Koch  - Flight Engineer
Christina Hamak Koch (1979 Ocak 29, doğumlu) Amerikalı bir mühendis ve NASA 2013 sınıfının astronot O Elektrik Mühendisliği ve Fizik Bilim derece Lisans almış ve bir Usta North Carolina State Üniversitesi'nden Elektrik Mühendisliği Bilim. Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nde çalışırken de ileri çalışma yaptı. Astronot olmadan hemen önce Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi ile Amerikan Samoası İstasyon Şefi olarak görev yaptı. 14 Mart 2019'da Uluslararası Uzay İstasyonu'na Seferi 59, 60 ve 61'de Uçuş Mühendisi olarak başladı. 18 Ekim 2019'da, Koch ve Jessica Meir, kadınlardan oluşan bir uzay yürüyüşüne katılan ilk kadınlardır. 

Alexander Skvortsov - Flight Engineer

Aleksandr Aleksandrovich Skvortsov (Rusça: Aлександр Aлександрович Скворцов ; 6 Mayıs 1966 doğumlu) bir Rus kozmonotu. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda uzun süre görev yapan iki uzay uçuşu gerçekleştirdi. İlk uzay uçuşu Nisan-Eylül 2010 tarihleri ​​arasında gerçekleşti ve Soyuz TMA-18 uzay aracıyla fırlatıldı. Oleg Kotov'un Komutanı olduğu Expedition 23 ile istasyonun bir kısmına geldi. Ne zaman Expedition 24 Haziran'da başladı Skvortsov Komutanı oldu.

Andrew Morgan - Flight Engineer

Andrew Richard "Drew" Morgan (5 Şubat 1976 doğumlu) 2013 sınıfından bir NASA astronotu. Morgan, ABD Ordusunda Pennsylvania New Castle'dan bir albay. Morgan, West Point'teki ABD Harp Okulu'ndan mezun oldu ve Üniformalı Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Bethesda, Maryland'den tıp doktorası aldı. Ordu özel harekat topluluğu için acil durum doktoru ve uçuş cerrahı olarak deneyime sahip ve Fairfax, Virginia'daki Virginia Commonwealth Üniversitesi'nden bir spor hekimliği bursu kazandı. İlk uçuşunu Temmuz 2019'da Soyuz MS-13'te ISS Expedition 60 / 61'e katılarak uzaya yaptı.bir uçuş mühendisi olarak mürettebat.  Kasım 2019’da, o yılki Pennsylvania seçimlerinde uzaydan oy kullandı. O ve karısı Stacey'nin dört çocuğu var. 

Luca Parmitano - Flight Engineer

Luca Parmitano (içinde Eylül 1976 27 doğumlu Paterno, Sicilya) bir İtalyan mühendis ve astronot içinde Avrupa Astronot Kolordu için Avrupa Uzay Ajansı (ESA). Astronotlar, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevlerde çalışırlar. O bir ESA Parmitano ayrıca Albay Mayıs 2009 yılında astronot ve seçildi pilotun için İtalyan Hava Kuvvetleri. Parmitano, görevinin lansman günü 36 yaşında ve sekiz aylıkken, uzun süreli bir görevi üstlenen en genç astronottur.

Oleg Skripochka - Flight Engineer

Oleg Ivanovich Skripochka ( Rusça : Оле́г Ива́нович Скри́почка ; 24 Aralık 1969'da Nevinnomyssk, Stavropol Krai, Rusya SFSR, Sovyetler Birliği ) doğumlu bir Rus kozmonotu. 2011 yılında o bir olarak görev uzayda oldu Expedition 25 / 26 crewmember.  Nisan 2011'de 12 günü Skripochka başlıkları verildi Rusya Federasyonu Hero ve Rusya Federasyonu Pilot-Kozmonot üzerindeki uzun süreli uzay uçuşu uygulanmasında cesaret ve kahramanlık için Uluslararası Uzay İstasyonu. Şu an itibariyle Uluslararası Uzay istasyonunda.

Jessica Meir - Flight Engineer

Jessica Ulrika Meir (1 Temmuz 1977 doğumlu) bir NASA astronotu, deniz biyoloğu ve fizyologdur. O daha önce de Anestezi Yardımcı Doçent oldu Harvard Tıp Okulu, Massachusetts General Hastanesi, Boston ardından doktora sonrası araştırma içinde karşılaştırmalı fizyolojisi de British Columbia Üniversitesi'nden.  O dalış fizyolojisini ve davranışını inceleyen Emperor penguen olarak Antarktika, ve Himalayalar üzerinden göç edebilen bar başlı kazların fizyolojisi. 2002'de Eylül Meir bir olarak görev gondolo üzerinde NASA Extreme Çevre Misyonu İşlemleri 4 ( NEEMO 4 ) mürettebat. 2013 yılında NASA tarafından Astronot Grubu 21'e seçildi. Meir için, 25 Eylül 2019 tarihinde başlatılan ISS Teknede Soyuz MS-15, o sırasında bir uçuş Mühendisi olarak görev yapacak Expedition 61 ve 62. 18 Ekim 2019’da, Meir ve Christina Koch. dişi bir uzay yürüyüşüne katılan ilk kadınlardır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
21 Yorum