Sübhaneke duası ve anlamı

Sübhaneke duası ve anlamı
Müslümanlara farz olarak buyrulan 5 vakit namazı kılarken tekbirden sonra okunan ilk dua da Sübhaneke duasıdır. Bu nedenle bu duayı ezbere bilmek çok önemlidir.

Sübhaneke duası Türkçe ve Arapça okunuşu seçeneği ile bu başlık altından ezberleyebilir veya sesli dinleme imkânı bulabilirsiniz. Sübhaneke duası meali, anlamı ve dinle seçeneği için ayrıntıları inceleyebilirsiniz.

Sübhâneke Duası OkunuşuSübhâneke Duası Anlamı
Sübhâneke Allâhümme
Ve bi hamdik.
Ve tebâra kesmük.
Ve teâlâ ceddük.
* Ve celle senâük.
Ve lâ ilâhe ğayruk.
* Sadece cenaze namazı kılarken okunur.
Allah’ım! Sen tüm eksikliklerden uzaksın.
Seni daima överim.
Senin adın kutludur.
Senin şanın her şeyden üstündür.
Senin övgün yücedir.
Senden başka ilah yoktur.

Sübhaneke suasının Arapça yazılışı nasıldır

subhaneke-duasi.jpg

Sübhaneke duasının önemi

Sübhaneke duası namazda tekbir getirdikten sonra ilk okuduğumuz duadır. Bu nedenle namaz kılan bir kişinin mutlaka bu duayı ezbere bilmesi gerekir. İslam âlemine farz olarak buyrulan 5 vakit namazda okunan dualardan bir tanesi olan Sübhaneke duasını yukarıdan Türkçe ve Arapça halini bulabilirsiniz.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.a.v.) namaza başladığı zaman; "Sübhanekellahümme ve bihamdike ve tebarekesmüke ve teala ceddüke vela ilahe gayruk" derdi. (Ebu Davud)

Cenaze namazında sübhaneke nasıl oknur

Sübhaneke, cenaze namazlarında bilindiğinden farklı bir şekilde okunur. Cenaze namazı kılarken aşağıdaki parantez içinde bulunan yer ile birlikte bu duayı okuyabilirsiniz.

Sübhânekellâhümme ve bi hamdik
ve tebârakesmük
ve teâlâ ceddük
(vecelle senâük)*
ve lâ ilâhe ğayrük.

116
59
9
4
4
6
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.