Suda yaşayan bir canlının suyun üst kısımlarında daha fazla bulunması bu canlının solunum şekli

Suda yaşayan bir canlının suyun üst kısımlarında daha fazla bulunması bu canlının solunum şekli
Suda yaşayan bir canlının suyun üst kısımlarında daha fazla bulunması bu canlının solunum şekli hakkında size nasıl bir bilgi verir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Suda yaşayan bir canlının suyun üst kısımlarında daha fazla bulunması bu canlının solunum şekli hakkında size nasıl bir bilgi verir? Açıklayınız

Akciğer solunumu veya solungaç solunumu yaparlar. Buna örnek timsahlar diyebiliriz.
Timsahların solungaçları veya sularda yaşayan diğer hayvanlar gibi deri solunumları yoktur. Üstelik derileri, havayı geçirmeyen keratinle kaplı kalın bir zırh gibidir. Fakat akciğer solunumu yapan ve solumak için oksijene ihtiyaç duyan timsahların bir sırrı var. Timsahlar, diğer sürüngenlerden farklı olarak, kuşlar ve memelilerde görülen kalp yapısına sahipler.

Not: Bu soruya sizde cevap vermek için yorum yazabilirsiniz.

1301
2502
247
261
171
131
3634
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum