Sultan-ı İklim-i Rum unvanı verilen Osmanlı hükümdarı kimdir

Sultan-ı İklim-i Rum unvanı verilen Osmanlı hükümdarı kimdir
1396 yılında Haçlı ordusu karşısında elde ettiği zafer dolayısıyla Halife tarafından “Sultan-ı İklim-i Rum” unvanı verilen Osmanlı hükümdarı kimdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : 1396 yılında Haçlı ordusu karşısında elde ettiği zafer dolayısıyla Halife tarafından “Sultan-ı İklim-i Rum” unvanı verilen Osmanlı hükümdarı kimdir?

Cevap : Yıldırım Bayezid yıldan yıla askerî sefere geçerek Anadolu Türk siyasi birliğini kuran ilk Osmanlı hükümdarı oldu. Bu faaliyetleri üzerine Yıldırım Bayezid, Abbasi halifesinden Sultan-ı İklim-i Rum (Anadolu ülkesi sultanı) unvanını aldı.

Sultan-ı iklimi rum ne demek

Sultan-ı İklimi Rum, Anadolu Sultanı manasına gelmekte olan bir unvan olarak bilinmektedir. Aynı zamanda Rum yöresinin sultanı olarak da ifade edilebilir. Sultan-ı İklimi Rum, Niğbolu da bulunan Haçlı ordularının yenilgiye uğratılmasından sonra kazanılan bir unvan olarak da bilinmektedir.

Unvan kime aittir ve neden verilmiştir

Sultan-ı İklimi Rum unvanı, Yıldırım Beyazid için verilen bir unvan olma özelliğine sahiptir. Niğbolu savaşından sonra Abbasi halifesi tarafından Yıldırım Beyazid için Sultan-ı İklimi Rum unvanının verildiğini söylemek mümkündür.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.