Süper beyinler için okullarda bilim fuarları

Süper beyinler için okullarda bilim fuarları
TÜBİTAK, ilkokul ve ortaokulda bilim kültürünün yerleşmesi için okullarda, bu yıldan itibaren bilim fuarları düzenleyecek.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Dr. Şükrü Kaya,  Fatih Projesi kapsamında TÜBİTAK'ın projeler üzerinde çalıştığını anlattı.

Bunlardan birinin de ilköğretim okullarında bilim fuarları açmak olduğunu belirten Kaya, fuarların Türkiye'de ilkokul ve ortaokulda bilim kültürünün geliştirilmesi amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Yeni eğitim-öğretim yılında Türkiye çapında bin pilot okulda fuarların başlatılacağını bildiren Kaya, daha sonra TÜBİTAK'a başvuran okullara danışmanlık ve maddi destek vermesini planladıklarını belirtti.

Gelecek yıldan itibaren de TÜBİTAK'a başvuran bütün ilkokul ve ortaokullara destek vereceklerini açıklayan Kaya, bu programa liselerin de dahil edilmesi için çalışma yürüttüklerini kaydetti. Kaya, gelecek yıldan itibaren 20 bin okula ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.

Fuarlarda neler olacak?

Dr. Kaya, bilim fuarlarında fen bilimleri derslerinde bilimsel bir projenin nasıl hazırlandığı, hipotezlerin nasıl kurulduğu ve ne tür verilerin toplanması gerektiği konusunda kitapçık hazırladıklarını da belirtti.

Bu kapsamda okullara TÜBİTAK flaması ve madalyaları göndereceklerini anlatan Kaya, ayrıca okullarda bilim sergilerinin de açılacağını kaydetti.

Şükrü Kaya, bilim fuarları çalışmasının Milli Eğitim Bakanlığı ile yakın işbirliği içinde yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber 7

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.