Suriyeli Çocukların Acilen Yardıma İhtiyacı Var

Suriyeli Çocukların Acilen Yardıma İhtiyacı Var
Suriyeli çocukların bu kışı en az zararla atlatmalarına yardım edin. Birleşmiş Milletler (BM), Suriye’de mevcut acil durumdan etkilenen toplam nüfusun 4 milyonu bulacağını düşünmektedir. Mültecilerin sayısının artacağı, 1 milyonu aşacağı beklenmekte ve bu

Çocukları koruma UNICEF’in en büyük önceliğidir

Suriye'de süregelen çatışma çocukların hayatını altüst etmektedir. UNICEF İcra Direktörü Anthony Lake “Çocukların haklarının ihlal edilmesi korkunç ve kabul edilemezdir, bu ne kadar uzarsa, çocuklara ve bizzat Suriye’nin kendi geleceğine zararı büyük olacaktır” demiştir.

Suriye 10 yılın en soğuk hava koşullarına maruz kalmıştır. Çocuklar, özellikle 5 yaşın altındakiler, kötü hava koşullarında son derece savunmasızdır. Akut solunum enfeksiyonları, grip ve zatürree hızla artmaktadır.

UNICEF, Suriye ve çevresindeki ülkelerdeki yerinden edilmiş çocuklar için gerekli kış malzemeleri ile birlikte 100,000’den fazla çocuk giysisi kiti ve 160,000 civarında bebek battaniyelerini acilen ulaştırmaktadır.

UNICEF Suriye Temsilcisi Ettie Higgins “Acilen en savunmasız haldeki çocuklara nerede olursa olsun giysi ve diğer temel malzemeleri sağlamamız gerekiyor, pek çok Suriyeli çocuk evlerinden sadece yazlık giysilerle kaçtı. Şimdi geçici barınaklardalar ve kalın giysilere çok fazla ihtiyaçları var’’ dedi.

UNICEF; Suriye, Ürdün, Lübnan, Irak ve Türkiye’de kış için acil durum erzakları içeren birer paketle 647,300 kadın ve çocuğa ulaşmayı planlamaktadır. Asgari paket, çocuklar için kışlık giysiler, yün şapkalar, ayakkabılar, battaniyeler, uyku tulumları, plastik örtü, yemek pişirme ocakları, yemek pişirme setleri ve hijyen kitleri içerecektir. UNICEF, tıbbi kitlerin, yeni doğan kitlerinin ve ilaçların temin edilmesi dahil olmak üzere temel sağlık ihtiyaçlarını desteklemeye devam edecektir. Ekstra sınıf alanı ve Çocuk Dostu Alanlar için kış koşullarına uygun tasarlanmış prefabrik sınıflar ve çadırlar temin edilmektedir. Su, sanitasyon, hijyen birimlerine çatı yapılmakta ve bunlara sıcak su sağlanmaktadır. Refakatsiz küçüklerin konakladığı bir çadır gibi çocukların oyun oynayabildiği ve psikolojik destek alabildiği Çocuk Dostu Alanların çoğu da su altında kalmıştır. UNICEF, su baskınından en çok etkilenen alanlardaki suyu boşaltmak, kamp hizmetlerini sürdürmek, tüm mültecilerin güvenli su, tuvalet ve duşlara erişiminin olduğundan emin olmak için yirmi dört saat çalışmaktadır. Yağmur suyuyla ıslanan yatakların yerine uyku tulumlarıyla beraber kalın giysiler verilmiştir ve şu anda kamp içinde prefabrik binalarda yaşamakta olan ailelere ısıtıcılar sağlanmıştır.

2012 kaynakları tükendiğinden fon açığı sahada çalışanlar için ciddi bir sorundur.

Sizin bağışınız Suriye’de çocukların hayatlarını kurtarmaya yardım edebilir.

Acil Yardım - Banka Hesap Numaralarımız:
T. İş Bankası, Ankara
Çankaya Şubesi (4238)

Hesap Numarası (TL): 1006
IBAN: TR74 0006 4000 0014 2380 0010 06

www.unicefturk.org

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.