Süt mayalanmaya bırakıldığında niçin ağzı kapatılır

Süt mayalanmaya bırakıldığında niçin ağzı kapatılır
Süt mayalanmaya bırakıldığında niçin ağzı kapatılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mayalanma bir fermantasyon çeşididir ve bakteriler aracılığıyla gerçekleşir. Mayalanma sürecinde sıcaklığın 25-30 derecede olması, oksijensiz ortam sağlanması ve suyun içeride hapsedilmesi gibi faktörler oldukça önemlidir. Tüm bu koşullar, bakterilerin üremesini sağlar. Bu yüzden mayalanma sürecinde olan süt için ağzı kapatılır.

Yoğurdun ideal mayalanma sıcaklığı 45-50 derece civarındadır. Eğer termometreniz yoksa serçe parmağınızı süre batırınca yaklaşık 7 saniye yanmadan sütün içinde tutabiliyor olmanız gerekir. Sütün daha sıcak olması halinde yoğurt ekşirken, daha soğuk olduğunda ise yoğurt tutmayabilir.

Sütü mayaladığınız kapları bezlerle sararak sütün daha yavaş soğumasını sağlamanız gerek. Kapları bezle sarmak yerine önceden 45-50 derecede ısıtılıp biraz soğutulmuş fırına da koyabilirsiniz. Kapların ağzının açık olması yoğurdun daha az sulanması açısından tercih edilmektedir. Doğru ortamı sağladıktan sonra kapların sabit durup hareket ettirilmediğinden emin olun. 

1
0
1
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.