Suudi Arabistan’da hilal göründü mü ? 4 Temmuz yarın bayram mı?

Suudi Arabistan’da hilal göründü mü ? 4 Temmuz yarın bayram mı?
Bu yazımızda sizlere Suudi Arabistan’da hilal göründü mü ? 4 Temmuz yarın bayram mı değil mi konusunda bilgiler vereceğiz.

Suudi Arabistan’da hilal göründü mü ? 4 Temmuz Pazartesi bayram mı?

Bayram Pazartesi mi, Salı mı, yoksa Çarşamba günü mü olacak? Diyanetin açıkladığı takvime göre 5 Temmuz Salı günü bayram başlayacak. Farklı bir gelişme olursa sitemizden takip edebilirsiniz.

Başta Suudi Arabistan olmak üzere halkı Müslüman olan ülkelerin büyük bir ekseriyeti 5 Temmuz salı günü (yarın) bayram olmadığını ilan etti. Suudi Arabistan Hilal Bakanlığı'nca yapılan resmi açıklamada Ramazan Hilalinin görülmemesi üzerine yarın (5 Temmuz 2016 Salı) gününün Ramazanın 30. günü olduğu ilan edildi.

Öte yandan gelen bilgilere göre Katar, Endonezya, Ürdün ve Libya gibi ülkeler de yarın oruçlu olacak.

Bilindiği üzere Ramazan başlangıcında Türkiye ile diğer halkı müslüman olan ülkeler arasında ihtilaf yaşanmamıştı. 

Türkiye'nin mevcut anayasal yapısı nedeni ile Diyanet İşleri Başkanı kendi gözleri ile hilali görmesi halinde bile bayramı ilan edemeyeceğinden Türkiye'li müslümanlar Ramazan başlangıcını ve Ramazan bayramını tespit hususunda diğer islam ülkelerinin uygulamalarına göre hareket ediyor.

Bu durumda Türkiye'li müslümanlar eğer diyanete göre amel ettikleri takdirde Ramazan orucunu bir gün eksik tutmuş olacak. 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum