Suudi Arabistan’dan ‘hac’ açıklaması: Askıya alın!

Suudi Arabistan’dan ‘hac’ açıklaması: Askıya alın!
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed Benten, ülkenin hac ve umre ziyaretlerine tamamen hazır olduğunu belirterek, corona virüsü salgını nedeniyle hac planı yapan bütün müslümanların verilecek kesin kararı beklemesi konusunda uyardı.

Suudi Arabistan, bu yıl hac planlarını askıya alma çağrısı yaptı. Muhammed Benten, devlet televizyonu El Ekberiye’ye yaptığı açıklamada, “Dünya çapındaki Müslüman kardeşlerimizden durum netlik kazanana kadar beklemelerini istiyoruz” dedi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, hacı adayları hac ibadetlerine 28 Temmuz’da başlayıp 3 Ağustos’a kadar devam edecek. 2 milyon hacı adayının bu yıl ülkeyi ziyaret etmesi bekleniyor.

Suudi Arabistan Hükümeti bu ayın başlarında Umre ziyaretlerini askıya almıştı.

Muhammed Benten, “Suudi Arabistan hac ve umre ziyaretlerine tamamen hazır. Fakat şimdi küresel bir pandemiden söz ediyoruz. Fakat Müslümanların ve vatandaşlarımızın sağlığını koruma görevimiz var” dedi.

UMRE ZİYARETLERİ DURDURULMUŞTU

Suudi Arabistan, Umre ziyaretlerinin yanı sıra tüm uluslararası uçuşları durdurmuş ve geçen hafta aralarında Mekke ve Medine’nin de bulunduğu bazı kentler için giriş-çıkış yasağı getirmişti.

Yakın tarihte hac hiç iptal edilmedi. Geçmişte yüksek riskli olarak kabul edilen ülkelere sınırlama getirilmişti. Yakın bir zaman önce de Ebola salgınında benzer bir önleme başvurulmuştu.

Ülkede resmi rakamlara göre 1,563 COVID-19 vakası bulunuyor, 10 kişi de hastalık nedeniyle hayatını kaybetti.

Kaynak:BBC Türkçe

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.