Suyun üriner sistem için önemi

Suyun üriner sistem için önemi
Suyun üriner sistem için önemi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Özellikle de üriner sistem enfeksiyonları ve böbrek taşlarının önlenmesinde ve tedavisinde suyun etkisi çok büyük. Günde 2 litre idrar üretmeyi sağlayacak kadar su içmek, böbrek taşına yol açabilecek maddelerden arınmayı sağlıyor.

Yaşa bağlı olarak su ihtiyacımız ve vücuttaki dağılımı değişse de, hangi yaş olursa olsun vücudun sıvı dengesinin kontrolü, böbreklerin hayati role sahip olduğu bir süreçtir. Üriner sistem, özellikle de böbrekler, yetersiz sıvı alımı ve vücudun susuz kalmasının (dehidrasyonun) yan etkileri söz konusu olduğun ön saflarda yer almaktadır.

Günlük toplam sıvı tüketimi; su, içtiğimiz tüm içeceklerdeki su ve yiyeceklerin nem içeriğinin toplamıdır. 2010 yılında Avrupa Gıda Güvenliği Ajansı, günlük su alım miktarının yaklaşık % 20’sinin gıdalardan alınacağı varsayımıyla erkekler için 2,5 litre ve kadınlar için 2 litre olmasını tavsiye etmiştir.

4
4
2
2
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.