Takdir mi, Teşekkür mü?

Takdir mi, Teşekkür mü?
Evet, okulların kapanmasına az kaldı. Öğrencilerde ve velilerde karne telaşı başladı. Beraberinde başarılı öğrencilerde (Başarılı diyorum çünkü notları ortalamanın üstünde olmayan bir öğrencinin böyle bir derdi olmaz.) acaba, takdir mi alacağım teşekkür m

Takdir teşekkür hesaplama da yapılan bazı değişiklikler söz konusu. Ders içi performans notu eski tabirle sözlü notuna ek olarak varsa performans notu da eklendi ve artık haftalık dersin kaç saat görüldüğü de takdir teşekkür hesaplamalarına yansıyacak bu da bir nevi üniversitede ki kredi hesaplama gibi. Böyle söyleyince biraz karışık olmuş olabilir ama elimizde veriler olduktan sonra bu iş sandığınız kadar zor olmadığını göreceksiniz.

Gelin birlikte haftalık 5 saat görülen bir ders üzerinden takdir teşekkür hesaplaması yapalım. Haftada beş saat, dönem içinde üç yazılı bir de ders içi performans notu alınan bir dersten yola çıkalım. Öğrencimiz bu dersin ilk yazılısından 90 puan almış olsun, ikinci yazılıdan da 75 puan, üçüncü yazılıdan 60 puan, ders içi performans puanı da 80 olan bu öğrencinin takdir teşekkür hesaplaması şu şekilde olacaktır. (90+75+60+80)/4 =76,25 yani ders içi dönem sonu puanı 76,25. Birde ağırlıklı ders puanına bakılır. Onun hesaplaması da; haftalık ders saati X ders içi dönem sonu puanı yani 5X 76,25= 381,25 Bu hesaplamalar aynı şekilde alınan tüm dersler için hesaplanır, sonrasın da toplanarak haftada toplam aldığı ders saatine bölünerek sonuca ulaşılır ve bu sonuçla takdir mi alacak yoksa teşekkür mü o belirlenir. Örnekteki öğrenci eğer hafta da 28 saat ders alıyorsa ve diğer derslerinde de başarısı bu aralıktaysa diğer derslerinde ağırlıklı ders puanı bu şekilde çıkacaktır. Takdir teşekkür hesaplamasını yapmak için, bütün derslerin ağırlıklı ders puanı hesaplanarak haftalık ders saatine bölünür. Diyelim ki 9 dersi var ve o derslerinde ağırlıklı ders puanı 381 ile 400 arasında bunların hepsi toplanıp ders saatine bölünür. Bu hesaplamalardan çıkan sonuç, 70-84,99 puan aralığında ise teşekkür belgesi almaya, 85-100 puan aralığında ise takdir belgesi almaya hak kazanmış demektir.

Online Takdir-Teşekkür Hesaplaması için tıklayınız

EgitimSistem.Com - Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.