Takip mesafesi nasıl hesaplanır

Takip mesafesi nasıl hesaplanır
Takip mesafesi nasıl hesaplanır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Takip mesafesi, aynı şeritte seyahat eden iki aracın arasındaki mesafe olarak ifade edilebilmektedir. Her hangi bir durumda öndeki aracın ani fren yapması veya tamamen durması durumunda arkadaki aracın da güvenli bir şekilde durabilmesi için takip mesafesi son derece büyük bir önem taşımaktadır.

Takip mesafesi nasıl hesaplanır

Arkadan çarpma ve daha büyük kazalarının önüne geçilmesi için takip mesafesinin uygun bir şekilde korunması gerekiyor. Mesafenin hesabı oldukça pratik bir şekilde hesaplanabilmektedir. Aynı şerit üzerinde arka arkaya takip eden araçların saatteki kilometre hızlarının tam olarak yarısı bizlere uygun takip mesafesini vermektedir.

Bir örnekle takip mesafesinin hesaplanması

Arka arkaya takip eden araçların hızlarını saatte 120 kilometre olarak ele alırsak takip mesafesi hız değerinin yarısı yani en az 60 metre olmalıdır.

Ehliyet sınavında sorulmuş bir sorununun cevabını beraber bulalım:

70 km/saatlik hızla, arka arkaya seyreden iki araç arasındaki mesafe en az kaç metre olmalıdır?

Bu sorunun cevabı 70/2 = 35 Km olmalıdır. O anki hızın yarısı olarak hesaplama yapılır.

24
2
2
2
6
6
66
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.