Talim ve Terbiye Kurulu Yönetmeliği'nde değişiklik

Talim ve Terbiye Kurulu Yönetmeliği'nde değişiklik
Bakanlığın bilimsel danışma ve karar organı olan Talim ve Terbiye Kurulu, başkan ve 10 kurul üyesinden oluşacak. Yönetmelik Resmi Gazete de yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bakanlığın bilimsel danışma ve karar organı olan Başkanlık, Milli eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri ile evrensel değer ve standartları göz önünde bulundurarak kalite, eşitlik ve etkililik ilkeleri ile milli ve toplumsal değerlere dayalı olarak eğitim sistemini geliştirme çalışmalarını yürütecek.

Eğitim ve öğretim programlarının milli, bilimsel, toplumsal ve evrensel değer ve standartlara; kalite, erişim, verimlilik, etkililik, fırsat eşitliği ilkelerine uygunluğunu sağlayacak politika ve stratejiler geliştirmek için çalışmalar yapacak olan başkanlık, gerektiğinde eğitim ve öğretim programları, ders kitapları, yardımcı kitaplar ile öğretmen kılavuz kitaplarının hazırlanmasında yükseköğretim kurumları, sivil toplum örgütleri ile diğer kamu ve özel kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği de yapacak.

Okul ve kurumlarda kütüphane açma, geliştirme ve zenginleştirmenin ilke ve standartları da belirleyecek olan Başkanlık, kütüphanelerden öğretmen, öğrenci, veli ve vatandaşların faydalanması için stratejiler geliştirecek.

Talim ve Terbiye Kurulu, başkan ve 10 kurul üyesinden oluşacak. Kurulun çalışmaları sürekli olacak. Kurul başkanı ve üyeleri, eğitim sisteminin tüm kademelerini temsil edecek nitelikte, en az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş, eğitim alanında yaptığı çalışma ve yayınlarla temayüz etmiş; eğitim ile ilgili alanlardaki öğretim üyeleri, en az 10 yıl süreyle öğretmenlik veya okul yöneticiliği yapmış olanlar ile kamu görevlileri arasından seçilecek.

Başkanlık, eğitim sistemini geliştirmek, eğitim ve öğretim plan ve programlarını, ders kitaplarını hazırlatmak, geliştirmek, gerekli gördüğü hallerde görev alanına giren diğer konularla ilgili araştırma ve inceleme yapılmasını sağlamak, eğitim ve öğretimle ilgili projeler hazırlatmak üzere ihtisas komisyonları kuracak.

Grup başkanlarının, milli eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcısının, kurul uzmanı ve eğitim uzmanının görevlerinin de yer aldığı yönetmelikle, 31 Ocak 1993 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı.

Kaynak:Haber 7

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.