Tarhana Soup (Tarhana Çorbası)

Tarhana Soup (Tarhana Çorbası)
Bu yazımızda sizlere İngilizce ödevi için örnek bir yemek tarifi yayınlayacağız. Sizler için tarhana çorbasının İngilizce yapılışı hakkında bilgiler vereceğiz.

Tarhana Soup Ingredients

3 tbsp tarhana
2 tbsp crushed/grated tomatoes
2 tbsp butter
3-4 cups chicken broth/water+bouillon
1 tsp salt to taste
Croutons/feta cheese for garnish

Tarhana soup made

Place the tarhana and 1/2 cup of water in a bowl. Leave it alone for 1-2 hours for tarhana to dissolve a bit stirring occasionally. In a pot, take butter and tomatoes. Saute over medium heat. Then, add in the rest of the ingredients. Cook over low-medium heat stirring constantly. Adjust consistency of the soup as you like by adding more water if you prefer.You can serve Tarhana Soup with crumbled feta cheese or croutons on top.
Enjoy

Türkçe Yapılış

Tarhana Çorbası Malzameler
3 yemek kasigi tarhana
2 yemek kasigi domates, ezilmis/rendelenmis
2 yemek kasigi tereyagi
3-4 su bardagi tavuk suyu/su+bulyon
1 tatli kasigi tuz
Uzeri icin, kizarmis ekmek/beyaz peynir
 
Tarhanayi ½ su bardagi su ile birlikte bir kaseye alin. Ara sira karistirarak cozulmesi icin en az 1-2 saat bekletin. Bir tencerede tereyagi ile domatesi orta ateste kavurun. Sonra, geri kalan malzemeleri ilave edin ve kisik ateste surekli karistirarak pisirin. Corbanin kivamini arzu ettiginiz gibi su ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
Tarhana Corbasi’ni uzerinde kizarmis ekmek parcalari ya da beyaz peynir rendesi ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

Su Böreği – Water Patty

Water Patty

Ingredients:
8 water glass flour
5 eggs
1 tea spoons salt
some warm water
half a pound of cheese
half a bunch parsley
Oil
How To Make Water Patty:
Flour, eggs, salt and with warm water kneaded a bit stiff dough. Thoroughly kneaded dough for half an hour rest. After 9 is equal glands done. These glands a bit thick pop-up 7 sheet of dough where clean laid separately. The remaining 2 sheet of dough one well-oiled big round a tray laid. Other sheet of dough for the latest up 4 folding put aside. In the meantime big a pot water filled boil and put a little salt. In a pot filled with cold water. Mild dry sheet of dough one by one ago hot water after removed taken cold water is taken. Drain excess water and the tray is laid. On each sheet of dough sprinkled with a little oil. Fourth sheet of dough cheese and a mixture of finely chopped parsley,is placed on an equal basis. Finishing the prcess in this way uppermost allocated sheet of dough boiled laid. on the stove cooked on each side of the equal. After turn with the aid of a tray pastty put a little more oil in the tray and cooked in the same manner.
 
Good appetite..
 
Malzemeler:
8 su bardağı un,
5 yumurta.
1 çay kaşığı tuz,
bir miktar ılık su,
yarım kg peynir,
yarım demet maydanoz,
sıvı yağ
 
Su Böreğinin Yapılışı:
Un, yumurta, tuz ve ılık suyla biraz sert bir hamur yoğrulur.  İyice yoğrulan hamur yarım saat kadar dinlendirilir.  Sonra 9 eşit beze yapılır. Bu bezeler biraz kalın açılıri. Açılan 7 yufka temiz bir yere ayrı ayrı serilir, kalan 2 yufkanın biri iyice yağlanmış büyük yuvarlak bir tepsiye serilir. Diğer yufka en son üstü için 4’e katlanıp bir kenara konur.Bu arada büyük bir tencereye su doldurulup kaynatılır ve biraz tuz atılır,bir tencereye de soğuk su doldurulur. Hafif kurumuş 7 yufkayı teker teker önce sıcak suya atılır sonra kevgirle çıkarılıp soğuk suya alınır, fazla suyu süzdürülüp tepsiye döşenir. Her yufkanın üzerine biraz yağ serpilir. 4. yufkada peynir ve ince kıyılmış maydanoz karışımı eşit bir şekilde konur. Bu şekilde işlemi bitirip en üstte ayrılan yufka haşlanmadan serilir. Ocağın üstünde eşit olarak her yeri pişirilir sonra bir tepsi yardımıyla börek çevrilir. Tepsiye biraz daha yağ konur ve aynı şekilde pişirilir ve su böreğimiz servise hazır hale gelir.
 
Afiyet olsun..

Kaynak:Eğitim Sistem

9
6
9
4
4
4
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum