Tarihçilerin çağların başlangıç ve bitiş noktaları konusunda görüş birliği içinde bulunmamasının nedenleri neler olabilir

Tarihçilerin çağların başlangıç ve bitiş noktaları konusunda görüş birliği içinde bulunmamasının nedenleri neler olabilir
Tarihçilerin çağların başlangıç ve bitiş noktaları konusunda görüş birliği içinde bulunmamasının nedenleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz

Çünkü kesin bir şekilde yargıda bulunacakları bir bilgi kaynağı yoktur. Ancak eldeki verilerden yapılabilecek bilimsel ve tarihsel çıkarımlar sonucu ulaşılan tarihler söz konusudur.

Tarihin başlangıç noktası yazının icadı olarak kabul edilir. İlerleyen çağlar da insanlık tarihini etkileyen önemli olaylar ve buluşlara göre dört bölüme ayrılmıştır.

Tarihciler arasında önemli olan bir tarih diğeri için önemli olmayabilir. Tarihçiler kendi toplumlarına ait önemli olayları esas aldıkları için tarihçiler arasında çağların başlangıç ve bitiş noktaları konusunda tam bir görüş birliği yoktur.
İlk çağ (M.Ö. 3500 - 476) ⇒ Yazının bulunması ile başlayan ilk çağ, Batı Roma İmparatorluğu'nun yıkılması ile sona ermiştir. En uzun süren çağdır.
Orta Çağ (476 - 1453) ⇒ Batı Roma İmparatorluğu'nun yıkılması ile başlar. Osmanlı Devleti'nin İstanbul'u fethetmesine kadar devam eder.
Yeni Çağ (1453 - 1789) ⇒ İstanbul fethi ile yeni bir çağ başlamıştır. Yeni çağ, Fransız İhtilali ile sona ermiştir.
Yakın Çağ (1789 - ) ⇒ Fransız İhtilali ile başlayıp günümüze kadar devam eden çağdır.
Tüm bu çağlar oluşurken yani bu olaylar yaşanırken, başlangıçlar ve bitişler biraz karmaşa halindedir. Olaylar, toplumların kültürel, sosyal ve ekonomik durumlarına göre şekil almaktadır. Bu yüzden de tarihçiler çağların başlangıç ve bitişinde ortak bir karara varamamış olsalar bile, genel hatları ile yukarıda belirtilen gibi kabul edilmektedir.

2868
1233
2669
256
522
480
1058
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum