Tarihimizde millî birlik ve beraberliğimizi yansıtan olaylar

Tarihimizde millî birlik ve beraberliğimizi yansıtan olaylar
Tarihimizde millî birlik ve beraberliğimizi yansıtan olaylar ile ilgili araştırmayı yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Millet olmak, bazı ortak değerlerde bir araya gelmek demektir. Dil, tarih, vatan, kültür gibi ortak değerlerde buluşan her millet, ortak değerlerine sahip çıkmak ve bu ortak değerlerini artırmak zorundadır. Millet olmak, zor zamanlarda bir araya gelmeyi ve birbirine destek çıkmayı da gerektirir. Her ülkenin zor zamanları olmuştur ve bu zor zamanlarda bir araya gelerek millet olmanın gereğini yerine getirmişlerdir. Türk Milleti de zor zamanlarda bir araya gelmeyi iyi bilen yüce bir millettir. Tarihimizde milli birlik ve beraberliğimizi yansıtan olaylar içeriğimizin devamında listelenmiştir.

  • Milli Mücadele
  • Mustafa Kemal Atatürk’ün Vefatı
  • Büyük Erzincan Depremi
  • Gölcük Depremi

Mustafa Kemal Atatürk’ün Vefatı

Ülkemizin kurtarılmasına öncülük eden, liderlik vasıfları ile Türk Milleti’ni bir araya getiren Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938 tarihinde vefat etmesi Türk Milleti’ni yasa boğmuştur.

Büyük Erzincan Depremi

27 Aralık 1939 tarihinde gerçekleşmiştir. 33 bin kişinin vefat ettiği, 100 bin kişinin yaralandığı ve 116 bin binanın zarar gördüğü depremden sonra Türk Milleti tek yürek olarak Erzincan’a yardım etmeye çalışmıştır. Öyle ki; bu depremde mahkumlar depremzedelere yardım için serbest bırakılmıştır ve cezaevinden bırakılan mahkumlar yüzlerce kişiyi kurtardıktan sonra yeniden cezaevine teslim olmuşlardır.

Gölcük Depremi

17 Ağustos 1999 tarihinde Gölcük merkezli olarak gerçekleşen deprem nedeniyle 20 bin kişi hayatını kaybetmiş ve 25 bin kişi de yaralanmıştır. Depremden sonra tüm Türk Milleti yöre halkının yaralarını sarmak için elinden gelen gayreti göstermiştir.

2138
533
1887
335
802
251
2166
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum