Tarihte devletler arasında ekonomik ilişkiler nasıl yürütülmekteydi

Tarihte devletler arasında ekonomik ilişkiler nasıl yürütülmekteydi
Tarihte devletler arasında ekonomik ilişkiler nasıl yürütülmekteydi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tarihte devletler, günümüzde olduğu gibi ekonomik ilişkiler de kurmuşlardır. Tarihte ticari faaliyetler belli güzergahlar üzerinde özellikle tekel şeklinde yapılmaktaydı. Bu bakımdan ekonomik değeri olan şehirler öne çıkarken limanlar da öne çıkmaktaydı.

Devletlerin ekonomik ilişkiler geliştirmesinde sağlanan imtiyazlar, vergi indirimleri, tarım politikalarına göre toprak işletme hakları gibi ilişkiler kurulmaktaydı. Sağlanan imtiyazlar sayesinde yerli ve yabancı sermaye yurt içinde ve yurt dışında rahatlıkta kullanılmaktaydı.

Ekonomik ilişkilerin gerçekleşmesi ülkelerin güç kazanmasına neden olur. Ülkelerin devlet gücüne ulaşması, kalkınması ve yatırım yapması ithalat ve ihracat faaliyetlerine göre değişmektedir. Bu nedenle ekonomik ilişkiler önemlidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

126
31
16
10
10
10
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.