Târık suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Târık suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Târık suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Târık suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Târık suresi kaç sayfadan oluşur, Târık suresi toplam kaç sayfa, Arapça 590 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Târık suresi 590. sayfada ve 30. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 17 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “et-Târık”kelimesinden almıştır. Târık, şiddetle çarpan, vuran, gece gelen şey demektir. Mushaftaki sıralamada seksen altıncı, iniş sırasına göre otuz altıncı sûredir. Beled sûresinden sonra, Kamer sûresinden önce Mekke’de inmiştir.

Târık suresinin konusu

 Sûrede insanın yaratılışı, yapıp ettiklerinin kaydedildiği, öldükten sonra dirilmesi, Kur’an’ın muhtevasının ciddiyet ve önemi, inkârcıların tuzaklarının er geç bozulacağı gibi konulara yer verilmiştir.

Arapça 590 nasıl yazılır : ٥٩٠

Tarık Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim (sevabını umarak) Tarık suresini okursa, Allah’ü Teala, gökte ki bütün yıldızların sayısınca kendisine on hasene verir."(Ebûl-Leys Semerkandî, Tefsirul-Kur’ân, 6/412; Ebu Suud Efendi, Ebû Suud Tefsiri (İrşâdü Aklis-Selim), 9/143)

Rivayet edildi ki:

  • Herhangi bir ilaç aldıktan sonra bu sure okunursa, alınan ilacın tesir etmesine sebep olur.
  • Cinlerin şerrinden kurtulmak için 3 defa okunur.
  • Uyumak üzere yatağına yatan kimse, bu sureyi okuduktan sonra yerine uzanır ve uykuya dalarsa, ihtilam olmaktan kurtulmuş olur.

Kaynak:Eğitim Sistem

62
10
124
8
14
19
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.