Tarım ilaçlarının kullanıldığı sebze meyveler

Tarım ilaçlarının kullanıldığı sebze meyveler
Bunların insan vücuduna zararları nelerdir? Yazımızda bu sorularımıza cevaplar arayacağız. Günlük hayatımızda kullandığımız çok sayıda meyve ve sebzeler çeşitli sebeplerden ötürü ilaçlanmakta ve uygun koşullar altında muhafaza edilmektedir.

Meyve veya sebzenin özelliklerine göre ilaçlama değişkenlik gösterebilmektedir. 

1) Böceklenme

2) Olumsuz Hava Koşulları

3) Olgunlaşma süresini arttırma veya azaltma

Yukarıda sayılı olan 3 ilaçlama özelliğinden ötürü sebze ve meyveler yoğun kimyasallara maruz kalabilmektedir. Özellikle devlet kontrolü dışında veya kuralsız gerçekleştirilen tarım ürünlerinin üretilmesi evrelerinde bu tür sorunlar ile daha fazla karşılaşılabilmektedir. Bilim adamları tarafından yapılan bir incelemede ülkemizde bazı sebze ve meyvelerde 50’nin üzerinden farklı dozajlarda tarım ilacı izine rastlanmıştır. Ortaya çıkan sonuç ise bunları ne kadar yıkasanız da tüketim aşamasında belli oranlarda kimyasala maruz kalma riskinin daima olmasıdır.

Tarım İlaçlarından Maddeler Nelere Sebebiyet Verir? 

Zararlı tarım ilaçlarında bulunan maddelerin büyük bir bölümü hormonal dengesizliğe, sinir sistemindeki anormalliklere, kalp ve damar rahatsızlıklarında sebebiyet verebilmektedir. Günümüzde bu tür hastalıkların bu derece yaygın olmasının sebebi kimbilir belki de bu kadar fazlaca kimyasal maddeye maruz kalmamızdan kaynaklanıyordur.

Gelişmiş Avrupa ülkelerinde yapılan bir araştırmaya göre günlük tüketilen sebze ve meyveler üzerindeki incelemeler neticesinde sıradan bir tarım ürününde ortalama %65 oranında kimyasal tarım ilacı kalıntısı sonucuna ulaşılmıştır. Peki asıl sorumuza gelelim Tarım İlaçları En Çok Hangi Sebze ve Meyvelerde Kullanılıyor bunları nasıl tespit edebiliriz veya nasıl önlem alabiliriz?

Listede İlk Sırada Elma Bulunuyor

Yapılan son araştırmalara göre tarım ilacının en yoğun bulunduğu sebze ve meyveler içerisinde, uzun süre bozulmama özelliğine sahip olanların ilk sıralarda olduğu görülmektedir. Elma, Armut, Ayva gibi ürünler ilk sıraları paylaşırken Elmaların tamamına yakınında en az bir tarım ilanının bulunduğu tescillenmiştir. Bunların dışında Çilek, Şeftali, Domates gibi sebze ve meyvelerde de dönemsel olarak tarımsal ilaç kullanımları olabilmektedir.  Eğer tamamen doğal bir ürün yemek ve bundan emin olmak istiyorsanız Tarımsal ürünleri tanıdığınız ve güvendiğiniz kişilerden almaya özen gösteriniz.

Tarımsal ürünlerin örnek analizlerinin yapılmadığı dışarıdan getirilen ürünlerin mümkün mertebe tüketilmemesi gerekiyor. Yine yapılan bir araştırmaya göre İthal edilen sebze ve meyveler üzerinde 62 farklı tarım ilacının tespit edildiği, bunlar içerisinde çilek, kivi gibi meyvelerin yıkanmasına rağmen kimyasaldan arındırılmadığı da üzerinde durulan bir diğer konu olmuş. 

Tarım İlacının Rastlandığı Diğer Sebze ve Meyveler

Tarım ilaçlarının bulunduğu diğer sebzeler içerisinde soğan da ilk sıralarda bulunmaktadır. Bunun önemsenmemesinin en önemli nedeni dış kabuğunun soyulması ve bu tarım ilaçlarından bir nebze arındırılmış olmasıdır. Tamamen temizlenen soğan tarım ilacından arındırılmış olacaktır. Kereviz, Ispanak, Üzüm, Mısır ve Şeftali gibi meyve ve sebzeler de üzerlerinde yoğun tarım ilacı bulunan diğer sebze ve meyveler olarak göze çarpıyor. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.