Tasavvufi düşüncede bir şeyhin nezaretinde, manevi yolculuğu ifade etmektedir

Tasavvufi düşüncede bir şeyhin nezaretinde, manevi yolculuğu ifade etmektedir
Tasavvufi düşüncede bir şeyhin nezaretinde, manevi yolculuğu ifade etmektedir. O, bir tarikata girme, intisap etme ve o tarikatın gereklerini yerine getirerek manevi bakımdan yol alma demektir. Bu tanım aşağıdaki kavramlardan hangisine aittir

Soru : Tasavvufi düşüncede bir şeyhin nezaretinde, manevi yolculuğu ifade etmektedir. O, bir tarikata girme, intisap etme ve o tarikatın gereklerini yerine getirerek manevi bakımdan yol alma demektir. Bu tanım aşağıdaki kavramlardan hangisine aittir?
A) Seyr-i sülük
B) İnsan-ı kâmil
C) Tasavvuf
D) Mürşid
E) Erkan ​

Cevap : A) Seyr-i sülük
"Bir tarikata girmek, intisap etmek ve o tarikatın gereklerini yerine getirmek" süreci, tarikat üyelerinin manevi gelişim ve olgunlaşma yolculuğunu ifade eden "seyru süluk" olarak adlandırılır. Seyru süluk, tarikat geleneğinde tasavvufi yolda ilerlemenin ve manevi yükselişin anahtar kavramlarından biridir. Tarikata intisap etmek, tarikat lideri (şeyh) rehberliğinde yapılan bir manevi yolculuğa başlamak ve tarikatın öğretilerini, ritüellerini ve prensiplerini yerine getirmeyi içerir. Bu süreçte tarikat üyeleri, manevi disiplin ve eğitimle kendi nefislerini terbiye etmeye ve Allah'a yaklaşmaya çalışırlar. Seyru süluk süreci, tarikat üyelerinin manevi olgunlaşma ve Allah'a ulaşma amacına yönelik bir rehberlik yolculuğudur. Diğer seçenekler tarikat sürecini tanımlamak için uygun değildir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.