Tasavvufun amaçları ve temel ilkeleri

Tasavvufun amaçları ve temel ilkeleri
Tasavvufun amaçları ve temel ilkeleri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tasavvuf, İslam’ı en iyi şekilde yaşama manevi, ahlaki, dini değerlere öncelik vermeyi amaçlayan bir intizamın adıdır. Tasavvufun amacı, dini daha iyi yaşama ve cemiyet içinde dini değerlerin unutulmamasını sağlamaktır. Yaşamak ve yaşatmak derdinde olarak tasavvufi değerler korunmaktadır.

Tasavvufun amaçları ve temel ilkeleri, Allah korkusu, Allah sevgisi, Peygamber sevgisi, ahlaki ve manevi değerlerin yaşanması, insani ve beşeri ilişkilerin dürüst ve samimi olarak gerçekleştirilmesi şeklindedir. Tasavvuf ile ilgilenen kişilere mutasavvıf denmektedir. Mutasavvıf, İslam ahlakını yaşayan ve yaşatılması için çalışmalar yaparak cemiyet içinde vazifeli sayılan kişi anlamına da gelmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

3013
341
1315
889
648
250
2882
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum