Taşeron sınavı ne zaman, soruları nasıl olacak

Taşeron sınavı ne zaman, soruları nasıl olacak
Taşarona kadro sınavının ne zaman yapılacağı binlerce kişi tarafından sorgulanmaya devam ediyor. 2 Mart tarihi itibariyle birçok kurum için resmi sürecin başlayacağı taşeron sınavı, kurumların kendi bünyesinde gerçekleşecek.

2018 taşeron sınavı ne zaman, nasıl olacak, Kadroya geçiş süreci başladı, şimdi kadroya geçmek için başvuruları yapan adaylar sınavın nasıl olacağını merak ediyor. Taşeron işçilerin kadroya geçişinde uygulanacak sınav nasıl olacak? Sınavda hangi dersler var? Hangi konulardan sorular sorulacak? Taşerondan kadro statüsüne geçiş yapan işçilere işleriyle ilgili sorular mı sorulacak?

2018 Taşerondan kadroya geçiş sınavı ne zaman olacak? Sınavda hangi konulardan sorular var? Sınav baraj puanı kaç?

Taşeron sınavı için bazı kursların açıldığına dikkat çeken bakanlık bu konuda sınava girecek adayların bu kurslara gitmelerine gerek kalmadığını adayların karşısına çıkacak soruların zaten işleriyle alakalı sorular olacağı dile getirildi. Bu sebeple sınav stresine, sınav konusunda herhangi bir endişeye kapılmamaları hakkında açıklamalar yapıldı.

Taşerona kadro sınav takvimi ve sınavların detayları hakkında araştırmalar kurumlar tarafından sürmeye devam ediyor. Kendi bünyesinde çalışan işçilerin kadrolaşmasıyla ilgili bilgi veren ÖSYM, sınav takvimi geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Peki, taşerona kadro sınavı ne zaman yapılacak? Sınavda hangi konular sorulacak?

TAŞERON KADRO SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Taşeron işçilerin kadro sınavı, her kurumun sınavını kendi bünyesinde gerçekleştirecek olması dolayısıyla farklı tarihlerde gerçekleşebilecek. Resmi Gazete'de yer alan takvimde tavsiye edilen 3-22 Mart tarih aralığı, çoğu kurum tarafından baz alınacak. 21-23 Şubat tarihinde yapması gereken itiraz sürecini yetiştiremeyen ve kesin listeyi geç yayımlayan kurumların, sınav sürecini bu tarih aralığının dışında gerçekleştirmesi beklenebilir.

TAŞERON KADRO SINAVINDA HANGİ KONULAR SORULACAK?

Kadro sınavı, kurumların kendi bünyesinde yapılacağı için sorular da halihazırda bu pozisyonda çalışan ve kadroya geçtiğinde aynı pozisyonda çalışmaya devam edecek olan personelin yetkinliğine dayalı olacak.

Süreçle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na yöneltilen "Yaptığı işle alakalı bir sınava mı girilecek?" sorusuna, "Yaptıkları işle alakalı olacak. Bunun detaylarını, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile oluşturacağız." cevabının gelmesi, soruların doğrudan pozisyonun yetkinliğine dayalı olduğunu destekledi.

Yapılacak olan sınavda en az 50 puan almak ise başarılı sayılabilmek için yeterli olacak.

SINAVDAN SONRAKİ SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK?

Sınavın uygulanmasının ardından sınav kuruluna itiraz 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanını ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılacak. Bu tarihler tavsiye niteliği taşıdığından değişkenlik gösterebilecek. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.