Taşıma su ile değirmen dönmez atasözünün anlamı

Taşıma su ile değirmen dönmez atasözünün anlamı
Taşıma su ile değirmen dönmez, işi yapacak oranda yeteri kadar güç ve yetenek bulunmadıkça, başkalarının küçük yardımlarıyla sürekli ve büyük bir iş yürütülemez.

Taşıma su ile değirmen dönmez anlamı şu şekilde :

Bir işin yapılmasında güç, emek ve sermaye çok önemlidir. İşi yapacak olan bunlardan yoksunsa, başkalarının küçük katkılarıyla, derme çatma yardımlarıyla sürekli ve büyük bir işi yürütemez.

Günlük iletişim dilinde sıkça karşılaşılan bir atasözüdür. Bu sözde anlatılmak istenen bir işi yaparken sürekli olarak başkalarından yardım beklemek yanlıştır. İşin işleyişi başkalarının yardımıyla mümkün değildir. Kendi çabanız, gayretiniz ve sermayeniz olmalıdır. Sürekli olarak bir yerden destek alarak işi yürütmek bir yere kadar olabilir. Ama bu şekilde devam edilirse bir süre sonra işleyişin durması normaldir. Taşıma su ile değirmen dönmez atasözü bize kısaca başkalarının desteğiyle yapılan işler bir süre sonra duracağını öğütler.

Bir işin yapılmasında güç, emek ve sermaye çok önemlidir. İşi yapacak olan bunlardan yoksunsa, başkalarının küçük katkılarıyla, derme çatma yardımlarıyla sürekli ve büyük bir işi yürütemez. Nitekim değirmenin taşını döndürebilmek için de devamlı gür akan bir suya ihtiyaç vardır.

Etiketler :
1
20
3
1
2
2
44
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.